Ny postlov, fri taxakørsel på småøer og længere lastbiler: Her er de lovændringer, der er trådt i kraft på transportområdet

1. januar trådte en række nye love og lovændringer i kraft, og det betyder blandt andet, at PostNord ikke længere har særlig status på postmarkedet, og at alle kan få lov at køre taxa rundt på Danmarks småøer. Få overblikket over lovændringerne på transportområdet her.

En række lovændringer er trådt i kraft i forbindelse med det nye års ankomst. Det betyder blandt andet, at en forsøgsordning, hvor lastbiler må køre med dobbelttrailere er trådt i kraft.
En række lovændringer er trådt i kraft i forbindelse med det nye års ankomst. Det betyder blandt andet, at en forsøgsordning, hvor lastbiler må køre med dobbelttrailere er trådt i kraft.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Et år er gået på hæld, og et nyt har meldt sin ankomst. Og det betyder også, at en række nye lovændringer, der er blevet vedtaget i løbet af det seneste år i dansk politik, nu træder i kraft.

Transportministeren har haft travlt, og derfor er der en hel håndfuld nye lovændringer på transportområdet, der nu bliver til virkelighed.

Få overblikket her.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00