Nyt VVM-direktiv rykker nærmere

VVM: EU-Kommissionen vil forenkle VVM-processen og sikre, at den i højere grad tager udgangspunkt i klima, natur og sundhed. Både DI og DN hilser det velkommen på trods af indvendinger.
Kommissionen lægger op til, at vurderinger af store projekter fremover skal tage højde for sundhed, biodiversitet og klimatilpasning.
Kommissionen lægger op til, at vurderinger af store projekter fremover skal tage højde for sundhed, biodiversitet og klimatilpasning.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Problemerne i dag handler mest om, at kommunerne har nogle vidt forskellige opfattelser af, hvad der skal med i VVM-undersøgelsen. Det problem råder forslaget ikke bod på.

Morten Løber
Chefkonsulent, DI
Fakta

VVM 

VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet.

Det er en procedure, som VVM-myndigheden skal følge, før der kan gives tilladelse til anlægsprojekter, der må forventes at kunne påvirke miljøet væsentligt.

En VVM-redegørelse tager udgangspunkt i anlægsprojektets forventede væsentlige påvirkninger af miljøet. Redegørelsen skal desuden i offentlig høring, inden der kan gives tilladelse til at gå i gang med projektet. 


Kilde: Naturstyrelsen

20 år.

Så gammelt er det nuværende VVM-direktiv, som EU-Kommissionen har sat sig for at ændre. Et initiativ, som miljøminister Ida Auken (SF) umiddelbart er meget enig i.

”Der er behov for en tidssvarende opdatering af direktivets miljøbegreb. VVM-vurderingen skal fortsat have fokus på de aktuelle miljømæssige udfordringer,” sagde hun på mødet i Europaudvalget 18. marts.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00