Øget containertrafik presser infrastruktur

NYHED: Mængden af containere gennem danske havne er vokset med 20 pct. det sidste halve år. Det skaber trængselsproblemer til og fra havnene.
20 pct. flere containere er blevet løftet over kajerne i årets første seks måneder.
20 pct. flere containere er blevet løftet over kajerne i årets første seks måneder.

Der skal handles nu, hvis Danmark skal kunne modtage de godsmængder, der kommer i fremtiden. Det er både trailere til lastbiler og containere. Der er allerede i dag problemer med trængslen på vejene fra havnene til omfartsveje og det overordnede vejnet, og det skaber mange kedelige situationer og ventetider på vejene. Derfor er der behov for handling nu.

Tom Elmer Christensen
Sekretariatschef i brancheforeningen Danske Havne

Flere og flere af de varer, som vi danskere får fra udlandet, ankommer i en container. De seneste tre år er containermængden steget med 50 pct.

I dette års første seks måneder er 233.000 containere blevet løftet over kajerne. Det svarer til en stigning på godt 20 pct:

"Med den her udvikling vil antallet af containere, der kommer gennem de danske havne, stige med 50 pct. de næste tre år. Alt, hvad der bliver produceret i Kina, bliver efterhånden proppet i containere, lige fra biler til fisk, men hvis havnene skal kunne håndtere de mange containere, så kræver det noget mere infrastruktur," siger Tom Elmer Christensen, der er sekretariatschef i brancheforeningen Danske Havne.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00