Oppositionen jubler over penge til busser, tog og cykler

TRAFIKPLAN: Oppositionen er lykkelige over, at den kollektive trafik blev styrket markant i trafikaftalen. Det lykkedes oppositionen at skaffe ekstra midler til kollektiv trafik og cyklisme.
Torbjørn Næs BertelsenAnders Jerking

Det lykkedes for oppositionen at fiske fire milliarder ekstra op af finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) krudtkammer, og dermed var en aftale mellem alle Folketingets partier, minus Enhedslisten, i hus.

Aftalen på i alt 94 mia. kroner er i høj grad målrettet mod den kollektive trafik, da to tredjedele af pengene skal gå til at forbedre forholdene for den kollektive trafik.

Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, har været blandt de politikere, der længe har insisteret på en kraftig forbedring af den kollektive trafik, og han havde svært ved at skjule sin begejstring, da forhandlerne kom ud af Rentekammeret i Finansministeriet.

"Det her er en klar sejr til den kollektive trafik. Vi fik fire milliarder ekstra til at redde vores busser, til letbaner i Århus og København og også til flere cykelstier, så det er en stor sejr for den kollektive trafik," sagde Magnus Heunicke.

Han var især glad for, at der nu bliver tilført flere penge til busserne. Blandt de tiltag, som kommer med i trafikplanen som nye puljer, er en indsats for at få bedre fremkommelighed for busserne, samt at ordninger og projekter, der øger antallet af buspassagerer, bliver fremmet med sammenlagt én milliard.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00