Prehn: Investeringsplaner er for vigtige til valgkampsballade

INTERVIEW: Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, opfordrer til bred dialog frem for ”skør” valgkamp om det kommende årtis investeringer i infrastruktur. Og så skal togfonden ikke trække store veksler på ny pengepose.

Socialdemokratiets transportordfører. Rasmus Prehn, brugte tiårsdagen for aftalen om den grønne infrastrukturfond til at sætte fremtidens investeringer på dagsordenen.
Socialdemokratiets transportordfører. Rasmus Prehn, brugte tiårsdagen for aftalen om den grønne infrastrukturfond til at sætte fremtidens investeringer på dagsordenen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Alle transportpolitikere har længe talt om, hvad der skal ske, når den store investeringsaftale om den såkaldte grønne infrastrukturfond udløber.

Det sker ved årets udgang. Men ind til nu har regeringen ventet med at fremlægge sit ellers længe bebudede forslag til, hvordan en lignende plan frem mod 2030 kan tage sig ud.

Sidste uge benyttede Socialdemokratiet dog tiårsdagen for den politiske aftale om infrastrukturfonden fra 2009 til at præsentere sit oplæg til, hvordan en bred kreds af partier skal blive enige om at bruge mindst 70 milliarder kroner på asfalt og skinner de kommende ti år.

0:000:00