Prehn om trafikaftale: Vi skal nok ringe til de blå partier efter valget

INTERVIEW: S har ingen planer om at melde sig ind i blå bloks aftale om trafikinvesteringer. Men efter valget er den et godt afsæt for at forhandle en bred aftale, siger partiets transportordfører, Rasmus Prehn.

Socialdemokratiets transportordfører levner ikke en bred trafikaftale inden et valg mange chancer. Men efter valget er det en anden sag.
Socialdemokratiets transportordfører levner ikke en bred trafikaftale inden et valg mange chancer. Men efter valget er det en anden sag.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi har lidt pistolen for panden. Det er bare det ved det, at den er uden patroner. For efter valget er der formentlig ikke flertal for den aftale.

Rasmus Prehn (S)
Transportordfører

Det var en bittersød invitation, regeringen rettede mod først og fremmest Socialdemokratiet, da tre ministre sammen med Dansk Folkeparti sidste uge præsenterede deres aftale om investeringer i først og fremmest veje for et trecifret milliardbeløb.

Tilslut jer pakken, som den ligger. Opsig de aftaler, I selv har stået fadder til. Og deponer så jeres handlefrihed på området de kommende ti år i en aftale, som de blå partier egenhændigt har udformet.

Hos Socialdemokratiet er det ikke ligefrem noget, der har fået transportordfører Rasmus Prehn til at hoppe af begejstring. Nærmere tværtimod.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00