Regeringen afviser flyskatter i EU

KLIMA: Regeringen vender tomlen ned til et belgisk forslag om klimaskat på flytrafikken i EU. Der skal i stedet satses på forskning og ny teknologi, lyder det fra minister.

Regeringen mener ikke, at der er grund til at lægge afgifter på flyrejser. Det er bedre, at branchen selv viser vejen, som eksempelvis SAS, lyder det fra minister.
Regeringen mener ikke, at der er grund til at lægge afgifter på flyrejser. Det er bedre, at branchen selv viser vejen, som eksempelvis SAS, lyder det fra minister.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Flytrafikken udgør en kolossal udfordring. Der er stigende CO2-udledninger fra flytrafikken. Og først og fremmest er det vigtigt, at vi sætter ind med forskning og udvikling af nye teknologier.

Lars Christian Lilleholt (V)
Energi- og klimaminister

Klimabelastningen fra flytrafikken er et grænseoverskridende problem, som skal håndteres med internationale aftaler.

Det er regeringens udgangspunkt i diskussionen om, hvorvidt flyrejser skal reguleres gennem nye afgifter eller andre former for klimakompensation.

Alligevel ønsker regeringen ikke at støtte en opfordring fra Belgien, Holland og Luxembourg om at arbejde for en europæisk flyskat. Emnet var ellers oppe at vende på tirsdagens møde blandt EU's energi- og klimaministre.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00