Regeringen undersøger muligheden for dansk Global Entry-løsning

Udenrigsministeriet har været i dialog med de amerikanske myndigheder og er nu i gang med at afklare muligheden for, at Danmark kan blive del af Global Entry-programmet, som giver erhvervsfolk muligheden for at komme hurtigere igennem de amerikanske lufthavne. Erhvervslivet har længe presset på for netop den løsning.

Fremover vil det gå væsentligt hurtigere for danske erhvervsfolk, der skal igennem de amerikanske lufthavne, hvis Danmark bliver del af USA's Global Entry-programmet. Arkivfoto. 
Fremover vil det gå væsentligt hurtigere for danske erhvervsfolk, der skal igennem de amerikanske lufthavne, hvis Danmark bliver del af USA's Global Entry-programmet. Arkivfoto. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

En løsning, der giver danske erhvervsfolk muligheden for at springe køen over i de amerikanske lufthavne mod betaling, kan være på vej. 

Udenrigsministeriet har nemlig været i dialog med de amerikanske myndigheder om muligheden for at sikre Danmark adgang til det amerikanske Global Entry-program, som gør, at man kan undgå told- og paskontrollen i en række amerikanske lufthavne mod betaling og en forhåndsgodkendelse.

"Udenrigsministeriet er i samarbejde med øvrige relevante myndigheder pt. i gang med at undersøge muligheden for at Danmark optages i programmet, herunder hvad det konkret indebærer for danske virksomheders stilling set i forhold til vilkårene for indrejse til USA i dag," lyder det i en skriftlig kommentar fra ministeriet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00