Regeringen overholder ikke regler om god lovkvalitet

NYHED: Mindst halvdelen af lovkataloget bør fremsættes inden midten af november. Kun 70 ud af 213 love var fremsat. Præsidiet er magtesløs.
Natali Braagaard

Selve det at give god lovkvalitet afhænger først og fremmest af flertallets ønske om at levere et fornuftigt stykke arbejde - og det er lidt et problem i øjeblikket.

Svend Auken
Præsidiets første næstformand
Fakta

Fremsatte lovforslag:

Til og med den 14. november 2006 var der fremsat 70 lovforslag

Den 15. november 2006 blev der fremsat 16 lovforslag

Foreløbigt er 69 lovforslag fremsat efter 31. januar 2007, herunder er 8 lovforslag fremsat efter 1. april. 

Det senest fremsatte lovforslag er lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skattelove (L 213), der blev fremsat den 18. april

Onsdag den 2. maj er ifølge Justitsministeriets vejledning og Folketingets forretningsorden absolut sidste frist for fremsættelse af lovforslag, fordi tredjebehandling ikke må finde sted før 30 dage efter fremsættelsen


Kilde: Altinget.dk

Mindst halvdelen af regeringens lovforslag bør fremsættes inden midten af november, så Folketinget kan planlægge lovgivningsarbejdet på en hensigtsmæssig måde.

Det står sort på hvidt i Justitsministeriets vejledning om lovkvalitet. Men ifølge Altingets optælling var der til og med den 14. november kun fremsat 70 ud af foreløbige 213 lovforslag - dvs. kun knap en tredjedel.

Folketinget bestemmer
Som det fremgår af dagens anden artikel, giver den manglende overholdelse af tidsfristerne ifølge oppositionen udslag i lovsjusk. Men Folketingets Præsidium er magtesløs, fordi det til syvende og sidst er Folketinget, der bestemmer:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00