Regeringen vil lave havnetunnel og ny bydel i København

HOVEDSTADEN: Regeringen og Københavns Kommune er enige om en helt ny bydel på en ny ø ved Amager med havnetunnel og metroforbindelse. Samtidig bebuder statsministeren ny stor infrastrukturplan.

"Her skal der være land, hvor der i dag er vand," lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på pressemødet fredag formiddag.
"Her skal der være land, hvor der i dag er vand," lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på pressemødet fredag formiddag.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildePeter Pagh-Schlegel

Det bliver en københavnsk bydel med strand og grønne områder og en stor andel almene boliger, så der også kan bo mennesker med ganske almindelige indkomster. 

Frank Jensen (S)
Overborgmester i København

Regeringen og Københavns Kommune præsenterer fredag formiddag ambitionen om at anlægge en ny ø mellem Nordhavn og Refshaleøen.

"Her skal der være land, hvor der i dag er vand," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skæver i retning af den opstillede fladskærm, der illustrerer Lynetteholmen – navnet på den kommende ø.

Øen, der kommer til at huse 35.000 beboere og 35.000 arbejdspladser, skal efter planen stå endeligt klar i 2070. Rejsegildet til det første boligbyggeri kan dog finde sted allerede i 2035.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00