Regeringens investeringsplaner vil komme for dagen om ”kort tid"

FINANSIERING: Det store infrastrukturforlig fra 2009 nærmer sig sin udløbsdato. Nu melder regeringen sig parat til ”inden for nogle måneder” at tage fat på politisk diskussion om de kommende års investeringer.

Ifølge regeringens top vil politiske diskussioner om en ny infrastrukturplan kunne komme i gang inden for de kommende måneder.
Ifølge regeringens top vil politiske diskussioner om en ny infrastrukturplan kunne komme i gang inden for de kommende måneder.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi har selvfølgelig en ambition om, at vi kommer til at diskutere det her meget mere i detaljer igen inden for det, man godt kan kalde kortere tid.

Kristian Jensen (V)
Finansminister

At dømme på de seneste dages udmeldinger fra regeringstoppen så skal man ikke vente alt for længe på at få indsigt i, hvilke prioriteter Lars Løkke og kompagni har for de kommende års investeringer i ikke mindst infrastruktur.

På Folketingets åbningsdag tirsdag lod statsministeren blandt andet TV2 Lorrys seere og læsere forstå, at en forlængelse af Hillerød-motorvejen ikke kommer igennem finansloven, men ”når vi kommer nogle måneder frem, skal (vi) lave en ny infrastrukturplan”.

Til søsterkanalen TV Øst udtrykte statsministeren sig også som stor tilhænger af en ny Kalundborg-motorvej og tog igen fat på den afgørende forudsætning:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00