Om  
Steffen Damsgaard

Region Midtjylland melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Region Midtjylland har som den første region i landet besluttet sig for at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd.

Jon Michelsen

Landdistrikternes Fællesråd har fået sin første region som medlem.

Region Midtjylland har 1. januar i år besluttet sig for at melde sig ind i organisationen.

Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

”Regionsrådet har vedtaget en ambitiøs regional udviklingsstrategi, der fokuserer på muligheden for at leve et godt liv i hele regionen. Det gælder både i de større byer og i landdistrikterne, hvor regionen har en række muligheder for at understøtte bæredygtig udvikling. Det ønsker vi at gøre sammen med de mange aktører, der allerede er i gang,” siger formand for Region Midtjyllands Udvalg for Regional Udvikling Jørgen Nørby (V).

Landdistrikternes Fællesråd er en interesseorganisation, der indsamler, deler og kommunikerer viden og erfaringer til gavn for landdistrikter og yderområder.

Hovedopgaven i regionerne er at styre størstedelen af sundhedsvæsenet, men områder som landdistriktsudvikling og uddannelse indgår også i regionernes opgaver. Opgaver og mål, som skal styrkes ved et tættere samarbejde mellem regionen og Landdistrikternes Fællesråd:

”Regionernes opgaveportefølje indeholder mange af de allermest centrale områder i Landdistrikternes Fællesråds arbejde. Samarbejdet omkring dem og vores mange fælles mål bliver styrket og knyttet tættere sammen med regionens medlemskab. Dels hvad angår lige adgang til sundhed, men i særlig grad også den helt overordnede regionale udvikling. Derfor er det en meget stor styrke for vores organisationen at få et regionalt medlem med i arbejdet for at skabe bedre rammevilkår i de danske landdistrikter,” siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

Region Midtjylland er Danmarks første og eneste medlem af organisationen. Regionen er Danmarks andenstørste med knap 1,3 millioner indbyggere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steffen Damsgaard

Landsformand, Landdistrikternes Fællesråd, byrådsmedlem (V), Lemvig Kommune
driftsleder ved landbruget

0:000:00