Region Sjælland til kamp mod trafikal trængsel

NYHED: For første gang går kommunerne og Region Sjælland sammen for at skabe fælles fodslag. Et politisk gennembrud, mener Region Sjælland.
Foto: Colourbox
Natali Braagaard
Foto:

Vi er ved at finde et fælles fodslag herude på Sjælland. Det har man i modsætning til jyderne, der har været rigtig dygtige til at gå sammen, aldrig kunnet før.

Søren Væver
Kommunikationschef, Region Sjælland

Første gang går alle kommunerne på Sjælland sammen med regionen i en fælles mission: at give borgerne på Sjælland en bedre trafikoplevelse - både i egen bil og med offentlige transportmidler.

De sender nu et fælles trafikudspil til Infrastrukturkommissionen - og det er ifølge Region Sjælland udtryk for et politisk gennembrud:

"Vi er ved at finde et fælles fodslag herude på Sjælland. Det har man i modsætning til jyderne, der har været rigtig dygtige til at gå sammen, aldrig kunnet før. Jeg vil ikke sige, at man prøver at lave en trafikmafia, men vi vil prøve at se, om vi ikke kan komme længere ved at stå sammen," siger Søren Væver, kommunikationschef i Region Sjælland.

Dokumentation

Trafikken i regionen 

I dag pendler hver femte borger i sjællandsregionen mere end 30 km for at komme på arbejde. Det er dobbelt så mange som i resten af landet.

Hvert år mister samfundet værdier for seks mia. kr. i bilkøerne ind mod København.

Flere og flere pendler den modsatte vej, det vil sige til Sjællandsregionen for at komme på arbejde.

Kilde: Region Sjælland


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00