Debat

S: Oversvømmelser i metroen understreger vigtigheden af Lynetteholm

Efter fem års arbejde for at stormflodssikre København møder vi desværre kun modstand fra Enhedslisten. Heldigvis tager flertallet i Borgerrepræsentationen ansvar og handler – ikke bare på sociale medier, men i praksis, skriver Laura Rosenvinge (S).

Det er
fem år siden, vi vedtog, at København skulle stormflodsikres. Lige siden har vi
været i arbejdstøjet, og er gået i gang med at sørge for, at vores by ikke
bliver oversvømmet. Hvad har Enhedslisten gjort? Intet, skriver Laura Rosenvinge. 
Det er fem år siden, vi vedtog, at København skulle stormflodsikres. Lige siden har vi været i arbejdstøjet, og er gået i gang med at sørge for, at vores by ikke bliver oversvømmet. Hvad har Enhedslisten gjort? Intet, skriver Laura Rosenvinge. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Laura Rosenvinge
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

”Klimaforandringerne medfører mere og mere ekstremt vejr. Så klimatilpasningen af vores byer haster.” Sådan skriver Line Barfod, Enhedslistens Teknik- og Miljøborgmester i København på Facebook 30. oktober.

Line Barfod beskriver også, hvordan vandet var få centimeter fra at løbe ned i Christianshavns Metro, da stormen Bodil for 10 år siden ramte Danmark.

Så ja, det haster. Det haster meget. Men det er alligevel overraskende at høre det fra et medlem af Enhedslisten. Samme parti, som gang på gang har stemt imod at stormflodssikre København.

Samme parti, der gør alt, hvad der er i deres magt for at forsinke den stormflodsikring, vi er i gang med. De mener nu pludselig, at det haster.

Stormflodsikre København

Det er fem år siden, vi vedtog, at København skulle stormflodsikres. Lige siden har vi været i arbejdstøjet, og er gået i gang med at sørge for, at vores by ikke bliver oversvømmet.

I fremtiden vil Lynetteholm ikke bare give plads til, at endnu flere kan bo i vores skønne by, men også sikre, at byen ikke bliver oversvømmet af fremtidige stormfloder

Laura Rosenvinge
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Hvad har Enhedslisten gjort? Det parti, der sidder på et af de vigtigste områder i forhold til stormflodssikring, nemlig Teknik- og Miljø?

Intet.

Tværtimod har de gang på gang bestilt nye analyser og forsinket sager.

Og partiet har gentagne gange stemt imod at anlægge Lynetteholm. Et projekt, der netop stormflodssikrer København.

Ikke med et skæmmende seks meter højt dige, men med store strandenge, der kan oversvømmes. Som beriger byen med et nyt landskab og rekreative områder som en del af stormflodssikringen.

Og som i øvrigt giver mulighed for at bygge meget efterspurgte boliger i en by, som flere og flere har lyst til at bo i.

Lynetteholmen er en fremtidssikring af København

Sådan er København vokset gennem mange, mange år – på Christianshavn, Langelinie, Nordhavn og store dele af Amager Fælled.

I fremtiden vil Lynetteholm ikke bare give plads til, at endnu flere kan bo i vores skønne by, men også sikre, at byen ikke bliver oversvømmet i de stormfloder, vi må forvente, at der kommer flere af i fremtiden.

Faktisk er vi lige nu i fuld gang med fase to af projektet, der netop stormflodssikrer byen.

Så jeg må sige, at det klinger hult, når Line Barfod pludselig mener, at det haster.

Heldigvis er vi en bred kreds af partier i Borgerrepræsentationen – faktisk alle ud over Enhedslisten og Alternativet – der tager det her alvorligt, og som tager ansvar.

Som tør træffe beslutninger, der sikrer København i fremtiden.

Ikke ved at skrive Facebookopdateringer om, at det haster, men ved at gøre noget ved det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laura Rosenvinge

Medlem af Borgerrepræsentationen (S), Københavns Kommune, politisk ordfører og socialordfører, Socialdemokratiet i København, politisk konsulent, DUF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2020)

Line Barfod

Teknik- og miljøborgmester (EL), Københavns Kommune, fhv. MF
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00