S rasende over VK-togkronik

IC4: Regeringens trafikordførere hævder i kronik, at V og K i 1999 stod fast på at eletrificere dele af banenettet. Det passer ikke, siger S.
Magnus Heunicke (S) raser over Henriette Kjær (K) og Kristian Pihl Lorentzens (V) kronik i Berlingske  mandag.
Magnus Heunicke (S) raser over Henriette Kjær (K) og Kristian Pihl Lorentzens (V) kronik i Berlingske mandag.

Venstre og Konservative beskyldte i mandags i en kronik i Berlingske Tidende den forhenværende SR-regering for at have ansvaret for den nuværende situation med IC4-togene. SR-regeringen tog beslutningen uden om oppositionen, som i stedet fastholdt sin vision om at elektrificere nettet. Det skriver regeringens nuværende trafikordførere, Kristian Pihl Lorentzen (V) og Henriette Kjær (K). 

Magnus Heunicke, trafikordfører for Socialdemokraterne, raser over denne påstand og kalder den direkte "forkert".

"Toget der ikke kom"
I kronikken, som blev bragt i Berlingske Tidende d. 4. maj, redegør de to trafikordførere fra Venstre og De Konservative for forløbet i IC4-sagen. Kristian Pihl Lorentzen og Henriette Kjær tager udgangspunkt i den 5-årige trafikpolitiske aftale, som i november 1999 blev vedtaget af et politisk flertal bestående af S, R, SF og EL.

V og K frarådede i tidernes morgen indkøb af dieseltog. Det gjorde de med den begrundelse, at de i stedet "forfulgte visionen om elektrificering af fjerntogstrafikken mod Esbjerg og Ålborg", skriver Kristian Pihl Lorentzen og Henriette Kjær i kronikken.

Den daværende opposition blokerede for at få en elektrificering af vores jernbanenet. De har aldrig stillet forslag om, at sætte elledninger op over vores jernbaneskinner.

Magnus Heunicke
Socialdemokratisk trafikordfører

S: Forkert husket, VK!
Men det er forkert, mener den socialdemokratiske trafikordfører, Magnus Heunicke, som er lodret uenig i kronikkens udlægning af sagen.
Han vedkender, at SR-regeringen gennemførte bevillingen, men investeringen i dieseltog kom først efter, at Socialdemokraterne forgæves havde forsøgt at færdiggøre elektrificeringen af banen fra Fredericia til Aarhus.

"Den daværende opposition blokerede for at få en elektrificering af vores jernbanenet. De har aldrig stillet forslag om at sætte elledninger op over jernbaneskinnerne. De har ikke bevilget penge på deres finanslovsforslag eller i det hele taget kommet med nogen forslag om at elektrificere jernbanen," siger Magnus Heunicke.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Kjær

Direktør for mobilitet, Geelmuyden Kiese, fhv. minister (K) & MF
student (Viby Amts Gymnasium 1985)

Kristian Pihl Lorentzen

Fhv. MF (V), fhv. næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen, major
videregående officersuddannelse (Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole 1990)

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

0:000:00