S: Træthed er en dræber i trafikken

TRAFIKSIKKERHED: Socialdemokraterne kræver, at transportminister Hans Chr. Schmidt (V) forsøger at løse problemet omkring træthed i trafikken. Han forventer afklaring til efteråret. Rådet for Større Færdselssikkerhed mener, at træthed ofte spiller en rolle ved ulykker.
Socialdemokraterne mener, at træthed er årsag til mange trafikulykker, og vil have transportministeren i arbejdstøjet.
Socialdemokraterne mener, at træthed er årsag til mange trafikulykker, og vil have transportministeren i arbejdstøjet.Foto: Colourbox

Når man falder i søvn, vågner man som regel først, når ulykken er sket, fordi man ikke når at reagere. Den type ulykker, som er relateret til træthed, er meget alvorlige ulykker, fordi man forlader vejen eller ryger over i den modsatte kørebane, hvor man kan skabe frontale sammenstød.

Jesper Sølund
Dokumentationschef, Rådet for Større Færdselssikkerhed
Socialdemokraternes Jens Christian Lund kræver, at transportminister Hans Christian Schmidt (V) sætter ind over for træthed i trafikken. Det fremgik af debatten, da ministeren onsdag var i spørgetime i Folketingssalen. Rådet for Større Færdselssikkerhed er enig i, at træthed er et problem.

Jens Christian Lund mener, at der er behov for at finde en løsning på problemet snarest.

"For det første bliver et ukendt antal mennesker hvert år dræbt i trafikken på grund af 'fatigue'. Og vi har ikke taget problemet alvorligt, hverken oplysningsmæssigt eller kontrolmæssigt," siger han og tilføjer, at han har talt med professionelle, som vurderer, at det er et langt større problem end spirituskørsel.

Undersøgelser fra Sverige viser, at træthed var en medvirkende faktor i en fjerdedel af alle ulykker.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00