S vil have usikre lastbiler ud af byerne

LASTBILER: Socialdemokraterne foreslår, at kommunerne skal kunne stille krav til lastbiler i særlige zoner. Dårligt forslag, lyder det fra regeringspartierne.
Socialdemokraterne vil give kommuner lov til at holde usikre lastbiler udenfor byerne.
Socialdemokraterne vil give kommuner lov til at holde usikre lastbiler udenfor byerne.Foto: Colourbox

Vi vil også gerne kunne stille krav om lavtsiddende førerhuse, men vi mangler de lovmæssige rammer. Derfor kan jeg kun bakke om om forslaget.

Klaus Bondam
Miljø- og Teknikborgmester i København
Det stigende antal højresvingsulykker har fået den socialdemokratiske trafikordfører Magnus Heunicke til at skride til handling. Han vil give kommunerne ret til at stille sikkerhedsmæssige krav til de lastbiler, der kører i særlige zoner i byerne.

"Vi er nødt til at gøre noget ved det, og for os vil det være en rigtig god idé, hvis kommunerne kan stille en række sikkerhedsmæssige krav til lastbilernes indretning efter samme model som miljøzonerne," siger Magnus Heunicke til Berlingske Tidende.

De sikkerhedsmæssige krav kunne eksempelvis være, at lastbilerne skal være udstyret med lavtsiddende førerhus eller videokamera, for på den måde at undgå højresvingsulykker.

Københavns kommune bakker op
Som loven er indrettet nu, har kommunerne nemlig ikke bemyndigelse til at stille krav som disse. Derfor modtages forslaget med begejstring på Københavns Rådhus.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00