Schmidt: Danskerne er vrede over manglende EU-love for vej og luft

EU: Det vil undergrave det indre marked, hvis ikke der skabes fair og lige konkurrencevilkår for vejgodstransporten og luftfarten i hele EU, mener transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

Ministeren bragte også konkurrencevilkår på banen, da han holdt møder med transportministre fra Sverige, Østrig, Luxembourg og Italien.
Ministeren bragte også konkurrencevilkår på banen, da han holdt møder med transportministre fra Sverige, Østrig, Luxembourg og Italien.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Frederik Tillitz

Der er mange borgere i Danmark, der er vrede over, at vi ikke har nogle klare regler i EU-regi, der kan dæmme op for den slags ting

Hans Chr. Schmidt
Transportminister

”Vi må definere nogle klare og umisforståelige regler, der sikrer fair og lige spilleregler på både vejgodsområdet og inden for luftfarten.”

Sådan siger transportminister Hans Chr. Schmidt (V) ifølge en pressemeddelelse under et EU-ministerrådsmøde i Luxembourg tirsdag. Han understregede nødvendigheden af en fælles løsning på EU-plan for konkurrencevilkårene.

”Ellers vil hvert enkelt land opfinde sine egne regler og restriktioner, og det vil totalt undergrave det indre marked,” siger han.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00