Schmidt vil ikke sænke billetpriser

SAMRÅD: Selvom et klippekort til offentlig transport i hovedstadsområdet er steget med 500 procent på 30 år, vil transportministeren ikke gribe ind og sænke priserne. Ærgerligt, mener Enhedslisten.
Prisen for et trezoners klippekort er steget med 500 procent på 30 år, men transportministeren fastholder, at det er Movia og ikke regeringen, der fastsætter taksterne.
Prisen for et trezoners klippekort er steget med 500 procent på 30 år, men transportministeren fastholder, at det er Movia og ikke regeringen, der fastsætter taksterne.Foto: Colourbox
Anne Burlund

Der er mange politikere, der forsøger at tegne et sort billede af virkeligheden, men Københavns offentlige transport er langt billigere end flere af de større byer, vi sammenligner os med.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister
Movia og DSB fastsætter billetpriserne i den kollektive transport i hovedstadsområdet - og det kan regeringen ikke pille ved. Det slog transportminister Hans Christian Schmidt (V) fast på et samråd i Folketingets trafikudvalg torsdag.

"Det er Movia, der bestemmer, hvad et klippekort skal koste, og hvis man vil ændre på det, må man have lavet loven om, for det er nu engang sådan, at de har ansvaret for takstfastsættelsen i Hovedstadsområdet," sagde Hans Christian Schmidt på samrådet.

Samrådet var indkaldt af Per Clausen (EL) på baggrund af tal, der viser, at prisen på et trezoners klippekort i hovedstaden er steget med 500 procent de seneste 30 år.

Per Clausen påpegede, at regeringen en gang tidligere har grebet ind over for en uhensigtsmæssig prisudvikling i den kollektive transport. Han ville derfor vide, hvad transportministeren vil gøre for at reducere billetpriserne, og om regeringen vil rulle prisstigningerne tilbage.

0:000:00