SF vil forbyde brændeovne og dieselbiler

TRÆK VEJRET: SF’s spidskandidat i København fortæller, at partiet vil forbyde dieselbiler og brændeovne. Det skal sikre renere luft i hovedstaden.

”I en by som København er partikelforurening fra brændeovne en lige så stor kilde til forurening som alle de biler, der kører i København.”

Sådan lød det fra Sisse Marie Welling på SF’s pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Her præsenterede partiet et udspil om renere luft, der indeholder en række forbud.

Udover forbuddet mod brændeovne indeholder udspillet om ren luft også et krav om, at krydstogtskibe skal kobles til landstrøm, når de ligger i havn samt et forbud mod dieselbiler i de store byer.

Login

 • Anmeld

  Holger Skjerning · Lektor i fysik og energi ved DTU

  Gode brændeovne og dårlige dieselbiler...!

  Dieselbilerne vil jeg lade SF prøve at afskaffe, men jeg vil gerne forsvare de gode brændeovne.
  Vi har ca. 750.000 brændeovne, der leverer 12 % af boligopvarmningen. De fyrer med næsten CO2-neutralt brænde og har derfor reduceret vores CO2-udslip med 5-6 %, så de er en stor gevinst for det globale klima.
  Læs om brændes CO2-neutraliet på REO.dk under FAQ.

 • Anmeld

  Bo Schrøder · Tømrermester

  Der findes ikke gode brændeovne!

  Kære Holger Skjerning, og politikerer
  Der findes ingen gode brændeovne, en såkaldt miljø godkendt brændeovn udleder lige så mange partikler som 25 stk. 10 år gamle lastbiler uden partikelfilter. Er der virkelig kun SF der vil forbyde brændeovne, selvom det er helt åbenlyst at det er den mest oversete luftforureningskilde vi har i Danmark.
  Et forbud mod brænderøg kunne sikre os frisk luft i morgen, til gavn for de 800.000 mennesker der lider af en luftvejssygdomme. Samfundsøkonomisk en kæmpe gevinst med færre dødsfald og mindre sygdom på grund af luftforureningen fra brænderøg.
  Jeg er personlig nabo til 80 brændeovne inden for 300 m. af vores hus, dvs. de næste 6 måneder er det ikke muligt at bruge vores ventilationsanlæg, som vi har købt for at forbedre indeklimaet i huset. Vi kan ikke åbne vinduer eller døre uden at få huset fyldt op med brænderøg, hvis vi hænget tøj til tørre udenfor lugter det af ildebrand. Det er da ikke rimeligt at vi ikke kan vi skal finde os idet.
  Jeg har taget en dialog med naboerne, de svare med fælles stemme at de da ikke gør noget ulovligt, og det gør de jo heller ikke. Jeg har klaget til Kerteminde Kommune uden der kom noget ud af det.
  Kære politikere, det er kun jer der kan gøre noget ved problemerne med brænderøgen, forbud/afgifter. Vi lever i 2017 og ingen behøver at fyrer med brænde i Danmark.
  Så længe i ikke gør noget ved brænderøgen, så lad være med at nævne dieselbiler som luftforureningskilde.
  venlig hilsen
  Bo Schrøder

 • Anmeld

  Holger Skjerning · Tidl. lektor i fysik og ENERGI ved DTU

  Brændeovne?

  Til Bo Schrøder! - Du er helt sikkert generet af de mange brændeovne, og det er ikke dem, jeg forsvarer.
  Men langt de fleste af vores 700.000 brændeovne står i villakvarterer med spredt bebyggelse - og mange ude på landet.
  Det er helt OK at diskutere/begrænse/forbyde brændeovne i tæt bebyggelse.
  Det må besluttes på lokalt plan.
  Min tilgang til emnet er mere overordnet: brænde er næsten CO2-neutralt (klimavenligt), billigt, hyggeligt, - og der fyres præcis, når der brug for varmen, derfor effektivt.
  Men fint med begrænsninger/forbud i tæt bebyggelse.