SF vil have ny Kattegatrapport - minister siger nej

KATTEGATBRO: Jonas Dahl (SF) kræver uafhængig rapport om Kattegatbroen, efter to rapporter om samme emne, men fra hver sit sted, viser to vidt forskellige resultater.
Torbjørn Næs Bertelsen

"Det materiale, vi har fået med de to rapporter, er ikke tilstrækkeligt til at kunne træffe en beslutning på et oplyst grundlag. Derfor er der brug for en ny rapport om finansieringen af Kattegatforbindelsen, der er fuldstændig uafhængig."

Det er meldingen fra Jonas Dahl (SF) efter et åbent samråd i Folketingets Trafikudvalg, hvor to modstridende rapporter om finansiering af en mulig kattegatbro var til diskussion.

De to rapporter fra henholdsvis Niras (Transportministeriet) og Rambøll (Region Midtjylland) er blevet kritiseret for at nå frem til stik modsatrettede resultater.

"Mens Niras-rapporten siger, at en Kattegatbro ikke er en god ide, så siger Rambøll, at det er en glimrende ide. Man kan ikke lade være med at tænke, at man kan bestille sin rapport ud fra, hvilket resultat, man ønsker" siger Jonas Dahl.

I Trafikudvalget er der bred frustration over, at politikerne ikke kan regne med at få et ordentligt beslutningsgrundlag, da rapporternes konklusioner synes at afhænge af, hvem der bestiller dem. Det er et stort problem, hvis man ikke stoler på rapporterne, eftersom ekspertisen fra de højt respekterede rådgivningsfirmaer ofte bruges til at rådgive regeringen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00