Speditører: DF har misforstået EU-fragtlovgivning

NYHED: Cabotagekørsel tager ikke arbejdet fra danske vognmænd. Det må DF have misforstået, mener Danske Speditører.
Danske Speditører reagerer på Dansk Folkepartis udmelding om udenlandske lastbilers fragtkørsel i Danmark.
Danske Speditører reagerer på Dansk Folkepartis udmelding om udenlandske lastbilers fragtkørsel i Danmark.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

DF's udmelding i går om cabotagekørsel har fået Danske Speditører til at reagere. De mener, at det må være en misforståelse, at DF's trafikordfører Kim Christiansen har gjort sig til talsmand for at forbyde cabotagekørsel i Danmark:

"Synspunktet bygger på den misforståelse, at cabotage kun gavner udenlandske vognmænd. Danske biler i udlandet vil have samme mulighed for at udnytte deres kapacitet på bestemmelsesstedet for en international transport. Det gør økonomien i lastvognens drift bedre og gavner på den måde beskæftigelsen i branchen," siger Martin Aabak, direktør for Danske Speditører. 

Det er det aktuelle forslag fra EU-Kommissionen, om muligheden for at udenlandske vognmænd kan køre indenlandske opgaver tre gange inden for syv dage efter afslutningen af en international transport, der får Kim Christiansen til at foreslå cabotage helt forbudt med den begrundelse, at de udenlandske biler tager arbejdet fra danske vognmænd. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00