Stadig længere fra hjem til arbejde

NOTE: Der er blevet en halv kilometer længere på arbejde i løbet af tre år, viser nye tal over pendling. Der er dog regionale forskelle.
Rikke Schielder Jørgensen
Fakta

Pendlingsafstanden er beregnet som den korteste vejafstand mellem de enkelte personers bopæls- og arbejdsadresse. Beregningerne er foretaget i GIS-programmet FleetView på baggrund af oplysningerne i Kraks Danske Vejnet.

En pendler er defineret som en person, der ikke bor og arbejder på samme adresse. Som regel foregår pendlingen som en daglig rejse mellem bopæl og arbejdessted, men i nogle tilfælde kan der være tale om en rejse, der foretages sjældnere.


Kilde: Danmarks statistik

Noget tyder på, at det ikke bekymrer danskerne at have langt mellem bopælen og arbejdet. Således er den afstand, der pendles til og fra, støt stigende. Det viser nye tal fra Danmarks statistik.

Helt præcist rejser danskerne i gennemsnit 17,6 kilometer hver vej til og fra arbejde. Det svarer til en stigning på 0,1 kilometer fra 2005 og 0,5 kilometer i forhold til 2003. Der er ikke opgjort pendlertal før.

Bag gennemsnittet viser der sig dog regionale forskelle. Størst er stigningen i Hjørring og Nyborg kommuner, hvor stigningerne er på henholdsvis 2,4 og 2,0 kilometer.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00