Statsrevisorer kritiserer metro-byggeri

REVISION: Statsrevisorerne kritiserer Metroselskabet for ikke at have styret metro-byggeriet godt nok. Metroen risikerer nu at blive både dyrere og forsinket. Transportministeren skulle have informeret Folketinget bedre.
Anders Jerking

Ikke godt nok. 

Sådan lyder Statsrevisorernes vurdering af Metroselskabets styring af byggeriet af den nye Cityring i København.

Byggeriet til 21,3 milliarder kroner skulle stå færdigt i december 2018, men Statsrevisorerne vurderer, at Cityringen kan blive både forsinket og fordyret.

Det skyldes ikke mindst, at metroselskabets styring af projektet ifølge Statsrevisorerne ”ikke har været tilfredsstillende”.

Statsrevisorernes kritik bygger på en beretning fra Rigsrevisionen. Her konstateres det, at metrobyggeriet allerede var væsentligt forsinket, da naboklager i sommeren 2013 bremsede byggeriet i aften- og nattetimer.

Rigsrevisionen vurderer, at transportministeren har orienteret Folketinget om forsinkelse og fordyrelse af byggeriet, men transportministeren burde tydeligere have gjort opmærksom på, at projektet allerede var forsinket, inden aften- og nattearbejdet blve stoppet i 2013.

På den baggrund konkluderer Statsrevisorerne, ”at Metroselskabets og transportministerens forklaringer på de hidtidige forsinkelser af cityringsprojektet ikke har været fyldest­gørende”.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00