Statsstøtte til luftfart afhænger af EU-Kommissionen

ASKESKY: Det er op til EU-Kommissionen at vurdere, hvorvidt luftfartsselskaberne må få statsstøtte som kompensation for tab på baggrund af askeskyen.
Foto: SAS

Det er helt afgørende, at vi får nogle udmeldinger fra EU-Kommissionen, så vi ved, hvordan vi skal agere i denne situation.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister
335 millioner kroner. Det er det beløb, SAS ifølge business.dk står til at miste som direkte konsekvens af af den islandske askesky.

Derfor var transportminister Hans Christian Schmidt (V) indkaldt til samråd, hvor en mulig statslig kompensation bl.a. var på dagordenen.

Transportministeren, der netop havde afholdt en videokonference med resten af de europæiske transportministre, kunne oplyse, at spørgsmålet om en eventuel statsstøtte til luftfartselskaber først skal benhandles af EU, før den danske regering vil tage stilling til, om den vil støtte de trængte selskaber:

''Det er helt afgørende, at vi får nogle udmeldinger fra EU-Kommissionen, så vi ved, hvordan vi skal agere i denne situation,'' sagde Hans Christian Schmidt.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00