Storbyborgmestre vil ikke omfavne nulemissionszoner: "Det er for tidligt"

Mens politikerne på Københavns Rådhus er klar til at indføre nulemissionszoner, er borgmestre og oppositionsledere i både Odense og Aarhus mindre begejstrede for idéen. "Det er for stort et indgreb," mener Jacob Bundsgaard (S).

Den nye luft-aftale giver kommunerne mulighed for at skærpe miljøzonerne og indføre særlige byzoner, hvor benzin- og dieselbiler ikke får adgang. 
Den nye luft-aftale giver kommunerne mulighed for at skærpe miljøzonerne og indføre særlige byzoner, hvor benzin- og dieselbiler ikke får adgang. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Selvom et flertal i Folketinget vil lade kommunerne lukke dele af byerne af for biler med forbrændingsmotorer, står lokalpolitikerne i hverken landets anden- eller tredjestørste byer på spring for at gribe muligheden.

I Aarhus mener borgmester Jacob Bundsgaard (S) ikke, at byen er klar. 

”Det er for tidligt på nuværende tidspunkt. Vi er glade for muligheden, så vi kan få det indført, når vi kommer længere frem, men i dag er det for lille en del af den samlede bilpark i Aarhus, der er med nulemissionsmotor. Det er for stort et indgreb på nuværende tidspunkt,” siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), der ikke vil sætte årstal på, hvornår han tror, at Aarhus er klar. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00