Strid om sønderjysk motorvejsprojekt

NYHED: Medlemmer af Trafikudvalget er blevet usikre på Kliplev-Sønderborg motorvejsprojektet. Venstre er meget irriteret over skepsis fra S og R.
Venstres trafikordfører, Kristian Phil Lorentzen: Vi skal hurtigst muligt få bygget motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg.
Venstres trafikordfører, Kristian Phil Lorentzen: Vi skal hurtigst muligt få bygget motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er jo en række forhold. Det er nu kommet frem, at der er ændret på projektet efter at VVM-redegørelsen blev lavet. Og samtidig er der diskussionen om, hvorvidt projektet hænger samfundsøkonomisk sammen.

Martin Lidegaard
(R)
Fakta
Kliplev-Sønderborg motorvejen er en del af trafikforliget fra efteråret 2006.
Projektet er overtaget fra det nu nedlagte Sønderjyllands Amt. Amtet stod for projektet, fordi landspolitikkerne ikke ønskede at anlægge en motorvej mellem Sønderborg og Kliplev.

Kilde: Altinget

Der er uro i Folketingets Trafikudvalg i spørgsmålet om den planlagte motorvej mellem Kliplev og Sønderborg. Og flere af medlemmerne ønsker nu flere oplysninger fra trafikministeren om det fremskredne projekt.

Med Sønderjyllands Amts nedlæggelse overtog staten det omdiskuterede motorvejsprojekt. Pengene er afsat og Vejdirektoratet er i fuld gang med at forbedre projektet til at kunne blive endeligt vedtaget i Folketinget.  

Danmarks Naturfredningsforening har imidlertid bekæmpet motorvejsprojektet i hele planlægningsprocessen.

0:000:00