Om  
Henrik Dam Kristensen
Stephanie Lose

Tidligere formand for Folketinget skal stå i spidsen for regeringens grønne trepart om landbruget

Henrik Dam Kristensen er ekstern formand for den grønne trepart, der skal understøtte den økonomisk bæredygtige omstilling af fødevareerhvervet i Danmark.

Tidligere fødevareminister samt landbrugs- og fiskeriminister Henrik Dam Kristensen (S) skal lede regeringens trepart om landbrugets grønne omstilling.
Tidligere fødevareminister samt landbrugs- og fiskeriminister Henrik Dam Kristensen (S) skal lede regeringens trepart om landbrugets grønne omstilling.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Johan Auken Alstrup

Regeringen er nu klar med kommissorium for den grønne trepart om landbruget og har sat en ægte folketingsveteran for bordenden.

Det bliver nemlig Henrik Dam Kristensen (S), der skal sikre fremdriften i treparten samt mediere samtalen mellem de forskellige parter i forummet.

Det oplyser Økonomiministeriet i en pressemeddelelse.

Den grønne trepart skal finde bredt funderede og langsigtede løsninger på landbrugssektorens klima- og naturudfordringer og komme med anbefalinger til, hvordan man i Danmark bedst forvalter landets areal, natur og drikkevandsressourcer.

"Jeg er glad for at påtage mig rollen som ekstern formand for grøn trepart og ser frem til at mødes med parterne, så vi sammen kan finde de bedste løsninger på en grøn omstilling af landbruget, samtidig med at vi udvikler dansk landbrug. Det er ikke nogen nem opgave, men jeg håber og tror på, at det kan lykkes," udtaler Dam Kristensen.

Treparten består ud over regeringen af Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Fødevareforbundet NNF, Dansk Metal, Dansk Industri og Kommunernes Landsforening. Herudover deltager Concito i treparten som en særskilt videnspart.

"Jeg er rigtig glad for, at Henrik Dam Kristensen har takket ja til opgaven med at lede og sikre fremdrift i arbejdet i den grønne trepart. Henrik nyder bred anerkendelse, og han er dygtig til at samarbejde," siger økonomiminister Stephanie Lose (V).

Dam Kristensen var Folketingets formand fra 2019-2022. Han er tidligere formand for Socialdemokratiets folketingsgruppe og har haft flere ministerposter – heriblandt fødevareminister, beskæftigelsesminister og transportminister. Herudover har han blandt andet siddet i Europa-Parlamentet og i Nordisk Råd.

Hvis alt går efter planen, er trepartens konklusioner om dansk landbrug i hus senest juli 2024. Læs hele kommissoriet for den grønne trepart her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Dam Kristensen

Formand, Interforce og fhv. formand, Folketinget, fhv. MF (S)
postbud

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024