Trafikpolitikere enige om aftale til 1,6 milliarder

FORLIG: Fredag blev partierne bag den grønne transport-aftale enige om en aftale, der udmønter projekter for 1,6 milliarder. Aftalen indeholder blandt andet cykelstier, havnepakke, ny nedgang til Nørreport Station, færdselssikkerhed og ret til tungere lastbiler.
En havnepakke er en del af den nye trafikaftale.
En havnepakke er en del af den nye trafikaftale. Foto: Colourbox
Anders Jerking
Efter flere måneders forhandlinger nåede transport-ordførerne fredag i hus med aftalen "Bedre moblitet", som udmønter puljer og projekter for i alt 1,6 milliarder kroner.

"Det har været et langt, men godt forhandlingsforløb. Kigger jeg på hele aftalen, må jeg sige, at den både er til gavn for borgere og pendlere, men også til gavn for erhvervslivet - så det er en god pakke," sagde transportminister Hans Chr. Schmidt (V), da aftalen blev præsenteret i Transportministeriet.

Han fremhæver, at partierne er blevet enige om at etablere en en ny sydlig forbindelse over Roskilde Fjord, der skal finansieres via brugerbetaling. I 2011 skal politikerne træffe beslutning om det endelige projekt.
"Det er helt galt, at vi ikke har været i gang endnu," sagde ministeren.

Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, glæder sig over løftet til den kollektive trafik.
"Balancen mellem det grønne og det sorte er rigtig god i den her aftale, så vi er tilfredse, selv om vi gerne ville have haft flere investeringer i den kollektive trafik," siger han og fremhæver, at partierne er blevet enige om at etablere en ny nedgang til Nørreport Station, således at passagererne kan gå ned til stationen direkte fra gågaden. Arbejdet skal laves i forbindelse med renoveringen af stationen og ventes at koste 100 millioner kroner.

0:000:00