Transportaktører utilfredse med valgkampen

NYHED: Altinget har ringet rundt til en række aktører på transportområdet. Både grønne organisationer og erhvervsfolk er utilfredse. Danske Havne er en undtagelse.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Fremkommelighed er en ret og en nødvendighed for transporterhvervet og for de danske bilister, ikke endnu en indtægtskilde for staten. Det negative har været Ny Alliances forslag om at forbyde lastbiler i storbyer. I DTL troede vi, at Ny Alliance netop var et erhvervsvenligt parti, men dette forslag er både urealistisk og dybt skadeligt for samfundsøkonomien.

Martin Broberg
DTL

Dansk Transport og Logistik - kommunikationschef Martin Broberg:
Lyspunktet har helt klart været, at Kristian Pihl Lorentzen (V) klart afviste roadpricing, da trængselsdebatten for et par dage siden var oppe at vende. Staten kradser tre gange så meget ind på afgifter, som den bruger til at udbygge og vedligeholde vejene, så dem, der overhovedet kan tænke på roadpricing, må læse på lektien en gang til. Fremkommelighed er en ret og en nødvendighed for transporterhvervet og for de danske bilister, ikke endnu en indtægtskilde for staten. Det negative har været Ny Alliances forslag om at forbyde lastbiler i storbyer. I DTL troede vi, at Ny Alliance netop var et erhvervsvenligt parti, men dette forslag er både urealistisk og dybt skadeligt for samfundsøkonomien.  

Danmarks Naturfredningsforening - direktør Gunver Bennekou:
CO2-udledningen som følge af de stigende trafikmængder har fyldt meget lidt i valgkampen. SF og De Radikale er kommet med nogle markante udspil, men de har ikke fyldt meget i medierne. Fra regeringspartierne har man været meget lidt konkret og henviser til Infrastrukturkommissionen. Problemet er, at kommissionen primært skal løse trængselsproblemet, mens CO2-problematikken tydeligvis har en mindre prioritet. Men der er ingen grund til at vente med at lave tiltag også i transportsektoren, hvis vi skal nå pejlemærket om at reducere C02-udslippet med 25 pct. i 2030.

Danske Havne - sekretariatschef Tom Elmer Christensen:
I forhold til andre valgkampe har transportpolitikken fået en pæn bevågenhed denne gang. Måske kunne vi godt ønske os, at der var mere fokus på havnenes potentiale til at bekæmpe trængslen. Hvis vi får bare 10 pct. af godstransporten over på søvejen, så vil det give en masse plads på vejene. Men selv om politikerne ikke nævner godstransporten, er det vores fornemmelse, at de tænker havnene med ind, når de senere skal løse det problem, som bliver nævnt i valgkampen: trængslen på vejene. Samtidig er vi glade for, at det nu tyder på, at Hanstholm og otte andre byer nu alligvel kommer med i modulvogntogsforsøget. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00