Debat

Transportdebatten sætter fokus på europæisk transportpolitik

TRANSPORTDEBATTEN: Slovenske Violeta Bulc er så godt som sikker på at blive valgt som ny EU-transportkommissær. I den kommende tid sætter ti debattører fokus på, hvilke områder hun bør prioritere i sin nye stilling. Mød hele panelet her.

Et nyt debatpanel er samlet og vil debattere, hvad den kommende transportkommissærs prioriteter bør være. 
Et nyt debatpanel er samlet og vil debattere, hvad den kommende transportkommissærs prioriteter bør være. 
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Hvis alt går efter planen, godkender Europa-Parlamentet senere i dag (onsdag, red.) den næste EU-Kommission.

Efter små ændringer i holdopstillingen, har kommissionsformand Jean-Claude Juncker valgt slovenske Violeta Bulc som kommende transportkommissær. Hun har ikke beskæftiget sig med transportområdet før og er til dels også ny som politiker.  

Transportdebatten hjælper hende derfor på vej og vil i den kommende tid sætte fokus på, hvad den nye kommissær bør prioritere på transportområdet på europæisk plan. Læser man Jean-Claude Junckers nye jobbeskrivelse af stillingen som transportkommissær, tyder meget på, at vækst og job bliver hovedprioriteter. 

Både prioriteter og den nye jobbeskrivelse vil blive diskuteret af det nye debatpanel. Mød hele panelet her:

Fakta
Transportdebatten på Altinget : transport har til formål at fokusere og styrke den transportpolitiske og transportfaglige debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget : transport derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for transportområdet.


Transportdebatten vil i den kommende tid sætte fokus på den nyvalgte transportkommissær, Violeta Bulc, og hvilke områder hun skal prioritere i sin nye stilling som kommissær. 

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten. 

Send dit indlæg til [email protected]

Gitte Lillelund Bech
Gitte Lillelund Bech er direktør for Danske Havne. Gitte Lillelund Bech har siddet i Folketinget for Venstre fra 1999-2013. Hun var fra 2010-2011 forsvarsminister og har desuden været transportpolitisk ordfører fra 2005-2006. Hun er uddannet cand.merc.mat ved Handelshøjskolen i København.

Per Henriksen
Per Henriksen er chefkonsulent i Brancheforeningen Dansk Luftfart. Han har tidligere haft lederjob i mejeri-industrien og luftfart- og jernbanebranchen. Han beskæftiger sig hovedsageligt med personbefordring, kollektiv trafik og ikke mindst luftfart. Han har været medlem af Infrastrukturkommissionen og er nu medlem af Rejsegarantifondens bestyrelse. Per Henriksen er uddannet cand.lact. og MBA.

Ulla Tørnæs (V)
Ulla Tørnæs er medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, hvor hun er næstformand i Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender. Hun har været medlem af Folketinget fra 1994-2014. Fra 2001-2005 som undervisningsminister og fra 2005-2010 som udviklingsminister.

Andreas Steenberg (R)
Andreas Steenberg er transportordfører og har siddet i Folketinget siden 2011. Han har tidligere siddet i Regionsrådet i Region Midtjylland og har fra 2006-2010 været landsformand for Radikale Ungdom. Andreas Steenberg er uddannet cand.scient.pol ved Aarhus Universitet og har arbejdet som gymnasielærer.

Christian Ege 
Christian Ege er sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Han har tidligere arbejdet i Miljøstyrelsen og Casa. Christian Ege er medlem af Det Miljøøkonomiske Råd og Det Nationale Bioøkonomi-panel. Han er uddannet cand.tech.soc.

Anne E. Jensen
Anne E. Jensen er formand for Europabevægelsen. Hun har fra 1999-2013 været medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, hvor hun blandt andet sad i Transportudvalget i en årrække. Anne E. Jensen har tidligere været direktør for Dansk Arbejdsgiverforening og chefredaktør på Berlingske Tidende. Hun er uddannet cand.polit ved Københavns Universitet.

Søren Hyldstrup Larsen
Søren Hyldstrup Larsen er direktør og EU-chef i Nordic Logistic Association (NLA), som er DTL’s repræsentant i Bruxelles. Han har været bosat i Bruxelles i 17 år og har i alle årene fulgt den europæiske transportpolitik. Han deltager aktivt i internationale transportnetværk i Bruxelles - blandt andet European Logistic Platform. Han er udannet cand.polit ved Københavns Universitet.

Nikolaj Wendelboe
Nikolaj Wendelboe er formand for Dansk Tog. Han har tidligere været ansat i it-virksomheden NNIT A/S fra 2002 til 2011 – senest som økonomidirektør. I 2011 blev Nikolaj Wendelboe økonomidirektør i Arriva Danmark, hvor han fra 2014 har været administrerende direktør. Han er uddannet cand.polit. ved Københavns Universitet.

Jelena Soskic
Jelena Soskic startede hos Dansk Erhverv som Europapolitisk konsulent 1. juli 2014. Hun vil varetage Dansk Erhvervs interesser på områder som Transport, Moms, Skat, Fødevarer, Miljø og CSR. Jelena har været ansat som politisk rådgiver for et dansk medlem i Europa-Parlamentet i fem år, hvor hun har arbejdet med regulering af banksektoren og kapitalmarkedet. Hun er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet med hovedvægt på makroøkonomi.

Jørn Dohrmann (DF)
Jørn Dohrmann er medlem af Europa-Parlamentet. Han er medlem af Europa-Parlamentets Miljøudvalg og udtaler sig også på vegne af partiet i transport og klima- og energispørgsmål. Han var Dansk Folkepartis miljøordfører fra 2001-2014. Jørn Dohrmann er uddannet automatikmekaniker. 

Jan Villadsen
Jan Villadsen er formand for 3F Transport. Som formand for 3F Transport er Jan Villadsen chefforhandler på det såkaldte normallønsområde, hvor lønnen aftales centralt med arbejdsgiverne i blandt andet DI og Dansk Erhverv. Internationalt er Jan Villadsen formand for Nordisk Transport Forbund. Han sidder desuden i ledelsen af det Internationale Transport Forbund (ITF) og Europæisk Transport Forbund (ETF). Han har tidligere blandt andet arbejdet som fisker og chauffør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gitte Lillelund Bech

Fhv. direktør for Markeder, Dansk Erhverv, fhv. forsvarsminister (V)
cand.merc.mat. (CBS 1992)

Søren Hyldstrup Larsen

Direktør, Nordic Logistics Association
cand.polit. (Københavns Uni. 1990)

Ulla Tørnæs

Formand, Den Sociale Investeringsfond, Danida Fellowship Centre, bestyrelsesmedlem, professionshøjskole UC-Syd
exam.art. i fransk (Odense Uni. 1984), ED i fransk (Handelshøjskolen i København 1988), Bestyrelsesuddannelse CBS

0:000:00