Transportminister lover engagement i Århus-letbane

LETBANE: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) lovede under sit besøg i Århus, at han vil gå aktivt ind i letbaneprojektet.

Signalet om, at vi vil gå ind i et anlægsselskab, betyder meget, for så er vi en del af det hele. Jeg synes, at det lyder som om, at vi skal fortsætte med anlægsselskabet. Det gør vi jo også i København.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister
Mandagens møde om letbaneprojektet i Århus bragte smil frem på læberne hos de lokale politikere. Transportminister Hans Christian Schmidt vil nemlig foreslå partierne bag trafikforliget, at staten indgår i en anlægsorganisation om letbanen sammen med Midttrafik og Århus Kommune. Han erkendte, at en letbane i Århus må sidestilles med den københavnske metro. Det skriver JP Århus.

"Signalet om, at vi vil gå ind i et anlægsselskab, betyder meget, for så er vi en del af det hele. Jeg synes, at det lyder som om, at vi skal fortsætte med anlægsselskabet. Det gør vi jo også i København," siger transportministeren til JP.

Han understreger, at de lokale byråds- og folketingsmedlemmer har udtrykt det meget klart, at det ikke kan være rigtigt, at Århus bliver stillet anderledes end København. Og ministeren har givet efter for presset.

Århus Kommune kan muligvis se frem til finansiel støtte fra staten, der desuden vil være medspiller i de kommende etaper af letbaneprojektet.

0:000:00