Transportministeren sikkert i havn

ANALYSE: På trods af stormvejr og hedebølge i det forgangne Folketingsår styrer Flemming Hansen (K) stabilt i havn - og med flere gode resultater i lasten.
Transportminister Flemming Hansen (K) har grund til at lægge ansigtet i lidt mildere folder efter gode resultater det sidste år.
Transportminister Flemming Hansen (K) har grund til at lægge ansigtet i lidt mildere folder efter gode resultater det sidste år.Foto: Altinget.dk
Rikke Schielder Jørgensen

Togforsinkelser en masse, nedslidte skinner, vrede jyder, der kræver bro til Jylland. Og en skeptisk tysk transportminister. Listen er lang over kritikpunkter og utilfredsheder fra det forgangne år på øretævernes holdeplads: Transportministeriet.

Og manden, som skal sikre, at befolkningen kan komme hurtigt, sikkert, komfortabelt og billigt rundt i landet og til udlandet, er ikke blevet skånet. Gang på gang har Flemming Hansen (K) brødebetynget måtte beklage varmen på skinnerne - og dermed forsinkelserne på togdriften over for de vrede danskere. Utilfredsheden kulminerede sidste sensommer, da den danske befolkning gav ham dumpekarakter for hans præstation.

Succeser i det skjulte
Ikke desto mindre så har Flemming Hansen faktisk udrettet noget. For det første er han med sine seks år den længst siddende på posten, hvilket i sig selv er lidt af en bedrift. Transportministeriet er nemlig kendt for hurtig udskiftning.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00