Transportministerens første 100 dage: Jeg havde ikke nogen som helst kvalifikationer for at blive transportminister

Lørdag har SVM-regeringen siddet i 100 dage. I den anledning har Altinget talt med transportminister Thomas Danielsen om hans første tid på ministertaburetten.

"Det er en helt vild oplevelse at blive
udpeget som minister. Og det går virkelig stærkt. Hvis man skulle starte
forfra og finde ud af, hvordan man skulle udpege en minister, så ville man jo nok
give dem lidt tid til at sætte sig ind i tingene," siger Thomas Danielsen. 
"Det er en helt vild oplevelse at blive udpeget som minister. Og det går virkelig stærkt. Hvis man skulle starte forfra og finde ud af, hvordan man skulle udpege en minister, så ville man jo nok give dem lidt tid til at sætte sig ind i tingene," siger Thomas Danielsen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Thomas Danielsen regnede ikke med at blive udnævnt som minister, da Venstre efter valget blev en del af regeringen sammen med Moderaterne og Socialdemokratiet.

Han vidste, at chancen var der, men tænkte samtidig, at Jakob Ellemann-Jensen (V) måske ville beholde ham som politisk ordfører for partiet og på den måde sørge for et godt bindeled mellem folketingsgruppen og regeringen.

Aftenen før de nye ministre blev præsenteret for Danmark, havde Danielsen og Ellemann-Jensen et møde til lang hen på aftenen, og V-formanden lod på ingen måde Thomas Danielsen vide, at han dagen efter ville skulle stå foran dronningen som transportminister. Til gengæld forlod Jakob Ellemann-Jensen mødet klokken 21.30 uden et ord om ministerposter.

0:000:00