Transportordfører på valg: De virker sikre, de stopper, og han er på vippen

FV19: Hovedparten af Folketingets transportordførere genopstiller til folketingsvalget. De fleste står til genvalg, men mindst en kan ikke tage fremtiden for givet. Se Altingets bud på, hvem der klarer skærene.

DF's transportordfører Kim Christiansen (<i>i midten</i>) ser ud til at skulle kæmpe med partifællen Hans Kristian Skibby (<i>til venstre</i>) om at blive et af tre mandater i Østjylland.
DF's transportordfører Kim Christiansen (i midten) ser ud til at skulle kæmpe med partifællen Hans Kristian Skibby (til venstre) om at blive et af tre mandater i Østjylland.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Folketingsvalget er også et transportvalg. Ikke kun på grund af udsigten til, at et nyt Folketing enten skal lave en ny stor investeringsaftale eller gennemføre den blå plan, som allerede er vedtaget.

Men også fordi sammensætningen af Folketingets transportudvalg står til at blive ændret. Der ser dog ud til at være tale om enkelte udskiftninger frem for et helt nyt hold.

I hvert fald hvis man lægger Altingets geografiske prognose til grund, som er udarbejdet af professor i statskundskab Kasper Møller Hansen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00