Tyskland bremser EU's udfasning af fossile biler. Aktører kalder det både for en teknikalitet og useriøst spin

Tyskland bakker på EU-forslag om udfasning af benzin- og dieselbiler i 2035, hvilket har skabt overraskelse i Bruxelles. Det helt store omdrejningspunkt er uenighed om e-fuels. Den tyske beslutning får en blandet modtagelse blandt aktørerne i Danmark.

Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen mødtes søndag med den tyske kansler Olaf Scholz i Berlin, hvor de blandt andet diskuterede Tysklands blokering af EU-forslaget. 
Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen mødtes søndag med den tyske kansler Olaf Scholz i Berlin, hvor de blandt andet diskuterede Tysklands blokering af EU-forslaget. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
Freja SøgaardDaniel Bue Lauritzen

Et EU-forslag om udfasning af fossile biler i 2035 har i starten af marts mødt et overraskende bump på vejen. Forslaget var allerede tidligere blevet stemt igennem i Europa-Parlamentet og var næsten nået hele vejen gennem EU-systemet.

Efter planen skulle det sidste skridt tages tirsdag, hvor Ministerrådets endelige godkendelse  skulle finde sted, men inden det kom så vidt nåede Tyskland at trække bremsen, og det endelige møde er nu udskudt. Det skriver Politico.

Baggrunden for Tysklands blokering er ifølge avisen der Tagesspiegel, at landet ønsker, at nye køretøjer med forbrændingsmotorer stadig skal kunne blive registreret efter EU-deadlinen 2035.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00