Uenighed mellem S og V: Hvem udskød Storstrømsbroen?

Hans Christian Schmidt (V) i samråd i Transportudvalget 17. marts 2016.

UENIGHED: Der var til torsdagens samråd ingen, der ville tage ansvaret for at have udskudt opførelsen af den nye Storstrømsbro. Vi følger bare SR-regeringen, lød det fra transportministeren.

Den gamle Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster, skal rives ned for at gøre plads til en ny. Det sker, da den nuværende bro er for gammel og for dyr at vedligeholde. Yderligere skal der også gøres plads til bedre mulighed for togtrafik med en ny bro.

Broen er dog blevet udskudt fra en indvielse i 2021 til, at den nu først vil være klar i 2024. Regeringen er glad for projektet og SR-regeringens beslutning om en udskydelse, da det er mest forsvarligt. Det sagde transportministeren til et samråd i Transportudvalget.

“Når man tager en beslutning i den tidligere regering om, at man skal udskyde det (byggeriet red.), så er det jo ikke overraskende, at jeg følger det tidspunkt,” sagde Hans Christian Schmidt (V).

Men S har ikke udskudt broen til 2024, lød det fra Socialdemokraternes Rasmus Prehn.

“Jeg vil gerne starte med at tilbagevise den påstand, at beslutningen om at udskyde skulle være noget, vi har besluttet, da vi havde regeringsmagten. Det var en mindre forsinkelse, men ikke fra 2021 til 2024. Det er simpelthen lodret forkert,” sagde Rasmus Prehn.

Hjort: Det stod i jeres finanslov
Men selvom Socialdemokratiet ikke mente, at de havde udskudt broen, så havde Venstre fulgt den forrige finanslov, lød det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der også var med til samrådet.

“Det tekniske finanslovsforslag, der blev fremsat, byggede på den tidligere regerings tekniske finanslovsforslag. Da vi så fremsatte det tekniske finanslovsforslag i august, så afspejlede det ikke den nuværende regerings prioriteringer, men den tidligere regerings prioriteringer. Og i det tekniske finanslovsforslag skulle broen åbne i 2024,” sagde finansministeren.

Transportministeren gav til samrådet en åben invitation til, at medlemmerne kunne komme forbi ministeriet for at få en afklaring omkring broen.

Forrige artikel Betydelige knaster i lovregulering af overenskomster Betydelige knaster i lovregulering af overenskomster Næste artikel Uber splitter rød blok Uber splitter rød blok