V, K og DF: Nej til overgangsordning for bilafgift

NYHED: DAF foreslår, at de nye regler for bilafgiften først træder i kraft 1. januar. S mener, at det er det eneste rimelige, men V, K og DF melder pas.
Natali Braagaard

"Når man laver lovgivning, kan man ikke tillade sig at træde folk, der lever af bilsalg, så grundigt over tæerne, som regeringen har gjort i det her tilfælde. Man burde overveje overgangsordninger.

John Dyrby
Socialdemokratiets skatteordfører

Der bliver ingen overgangsordning for bilbranchen, når det gælder sidste uges omlægning af bilafgiften.

Danmarks Automobilforhandler Forening (DAF) foreslår ellers i sit høringssvar til lovforslaget at udvide overgangsordningen for varebiler over 2 tons til 1. januar. Men mens Socialdemokratiet mener, at det er det eneste rimelige, melder forligspartnerne Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti klart hus forbi.

"Der skal være en umiddelbar dato for ikrafttrædelse for sådan et lovindgreb - ellers sker der en hamstring, og så får indgrebet ikke den ønskede effekt. En længere ikrafttrædelsesdato for varebiler betyder, at vi ikke får den provenu, vi havde regnet med, og så kan vi ikke nedsætte afgifterne på miljøvenlige biler. Tingene hænger sammen," siger skatteordfører Kim Andersen (V).

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00