V og DF: Forkert med flere penge til DSB

FINANSLOV: Hverken Venstre eller Dansk Folkeparti mener, at det er en god idé, at regeringen nu vil sende 300 millioner kroner til DSB. Tænk på IC4-regningen, lyder det fra DF. Venstre kalder de ekstra penge en sovepude.
Regeringen vil sløjfe VK's DSB-besparelse på 300 millioner kroner.
Regeringen vil sløjfe VK's DSB-besparelse på 300 millioner kroner.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg synes, at det virker som om, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke ved, hvordan DSB's økonomi ser ud. DSB slås for at få det hele til at hænge sammen nu, og det er op ad bakke.

Anne Baastrup
Trafikordfører (SF)

Den nye regering vil sløjfe VK-regeringens besparelse på 300 millioner til DSB. Men det er en rigtig dårlig idé, mener både Venstre og Dansk Folkeparti. SF afviser.

"Når regeringen nu bare forærer DSB 300 millioner, så bliver det en sovepude i forhold til at komme i gang med den meget vigtige effektivisering af virksomheden," siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen, der peger på, at en undersøgelse viser, at DSB har et effektiviseringspotentiale på 1,3 milliarder kroner om året.

Udmeldingen kommer i forbindelse med torsdagens offentliggørelse af regeringens finanslovsforslag, hvor regeringen vil sende ekstra penge til DSB:

0:000:00