Debat

Vej-investeringer skal fortsættes

DEBAT: Trafikordfører Mike Legarth (K) er glad for, at der er kommet gang i forhandlingerne om Storstrømsbroen, men advarer imod, at finansieringen af broen går ud over andre infrastrukturprojekter.
Researcher på portalerne Altinget | Forskning & Innovation, Altinget | By & Bolig samt Altinget | Transport. Studerer politisk kommunikation og ledelse på CBS.
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mike Legarth (K)
Transportordfører for Konservative

Nu er der heldigvis igen ved at komme gang i forhandlingerne om Storstrømsbroen. Dermed bliver der også mulighed for at komme videre med de øvrige trafikalpolitiske initiativer, vi har så hårdt brug for. Men først skal pengene til Storstrømsbroen altså findes. Og her er det afgørende, at vi ikke finder pengene ved at droppe en række vej-projekter andre steder i landet, som regeringen oprindelig lagde op til.

Erhvervslivet har efterhånden infrastrukturen oppe som noget af det allervigtigste, politikerne kan hjælpe med, og hvis det virkelig skal flytte noget, så kan vi ikke bare fodre grisen med dens egen hale.

Finansieringen af Femern kan rumme løsningen
Hvis der derimod er mulighed for at finde pengene i Femern-projektet som følge af større medfinansiering fra EU eller ved at lave Femern-projektet billigere, så begynder det at ligne en løsning. Og da der kan siges at være en forbindelse mellem Femern og Storstrøm, hænger tingene endda indholdsmæssigt fint sammen.

Hvis der derimod er mulighed for at finde pengene i Femern-projektet som følge af større medfinansiering fra EU eller ved at lave Femern-projektet billigere, så begynder det at ligne en løsning.

Af Mike Legarth (K)
Transportordfører

Det kan måske på kort sigt være nødvendigt at sætte andre vejprojekter i bero for at finansiere igangsætningen af Storstrømsprojektet, og gerne med Vejdirektoratet som bygherre. Men så er det vigtigt at føre penge tilbage til disse øvrige projekter, når yderligere finansiering kan findes i Femern-projektet. 

Dermed kan vi få gang i de projekter, der ventes på rundt omkring i landet. Jeg vil i den forbindelse glæde mig særligt til at få sikret en ordentlig tilslutning til det kommende supersygehus i Odense, så det kan udnyttes optimalt, og så byggeriet af sygehuset kan hjælpes på vej. Vi skal også have gang i renoveringen af motorvejen ved Kolding, så de eksisterende spor alle udnyttes bedst muligt. Og så skal der på A11 fra Esbjerg mod Ribe afsættes penge til arbejdet med en omkørselsstrækning rundt om Ribe, hvilket vil lette trafikken betragteligt.

Der er naturligvis også mange andre projekter, vi nu skal have løsnet op for, og det bliver spændende at høre de forskellige prioriteringer rundtom i forligskredsens partier. Men den overordnede kurs - ambitiøse investeringer i vej og anden infrastruktur over alt i landet - står ikke til at rokke.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mike Legarth

Stifter, ejer og administrerende direktør i Connection Finans
diplomuddannelse i bestyrelsesarbejde, (INSEAD 2011), diplomuddannelse i ledelse, strategi og innovation (INSEAD 2010), politiassistent (København 1988), sergent (Livgarden 1982), delingsfører UN-Cypern (1981)

0:000:00