Om  
Torsten Laksafoss Holbek
Morten Løkkegaard
Linea Søgaard-Lidell

Venstre i København udpeger sin kandidat til EU-parlamentsvalg

Venstre udpeger Torsten Laksafoss Holbek som spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Københavns Storkreds. Han er ikke uvant med hverdagen i Bruxelles, hvor han sidder som direktør for de nordiske vognmandsorganisationer og er desuden tidligere politisk rådgiver for Morten Løkkegaard.

Foto: Foto: Hasse Ferrold
Oliver Ruby

Venstre i København har udpeget deres spidskandidat til europaparlamentsvalget 2024.

Valget er faldet på Torsten Laksafoss Holbek. Han er tidligere politisk rådgiver for europaparlamentsmedlem Morten Løkkegaard (V), og skal derfor gøre sin gamle chef kunsten efter.

Det skriver Venstre i en pressemeddelelse til Altinget torsdag.

Torsten Laksafoss Holbek er derfor ikke uvant med hverdagen i Bruxelles, hvor han også lige nu sidder som direktør for de nordiske vognmandsorganisationer, Nordic Logistics Association.

”Vi står over for mange udfordringer i Europa. Ikke mindst sikkerhedspolitisk efter Ruslands invasion af Ukraine. Det kræver handling og gode liberale svar, som jeg glæder mig til at bidrage med i en kommende valgkamp,” siger den 42-årige Torsten Laksafoss Holbek

Går sin tidligere chef i hælende

Torsten Laksafoss Holbek var politisk rådgiver for Morten Løkkegaard fra 2009-2014, hvor Løkkegaard også sad i Europa-Parlamentet.

Siden har han gjort karriere i det private erhvervsliv, hvor han blandt andet har arbejdet for Dansk Arbejdsgiverforening og for PR-bureauet Kreab.

I dag er han direktør for Nordic Logistics Association i Bruxelles, som dækker blandt andet DTL – Danske Vognmænd.

Torsten Laksafoss Holbek blev udpeget onsdag aften til medlemsmøde på Christiansborg. På Venstres landsmøde den 18.-19. november skal medlemmerne indplacere alle kandidater på den samlede liste til Europa-Parlamentsvalget. 

”Jeg er utroligt glad for, at vi får så dygtige nye kandidater på holdet. Der er absolut brug for, at danskerne er godt repræsenterede i Bruxelles, når vi skal skabe et grønnere og mere konkurrencedygtigt EU,” udtaler Linea Søgaard-Lidell (V), tidligere medlem af Europa-Parlamentet.

Venstre opstiller samlet 12 kandidater til valget europaparlamentsvalget i juni 2024; én fra hver storkreds samt en spidskandidat og en VU-kandidat.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torsten Laksafoss Holbek

Direktør, Nordic Logistics Association
cand.mag. i medievidenskab (Københavns Uni.)

Morten Løkkegaard

MEP (V), næstformand, Renew Europe, kommunalbestyrelsesmedlem, Gentofte Kommune, fhv. MF (V)
journalist (DJH 1988)

Linea Søgaard-Lidell

MF (V)
cand.public. (Aarhus Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024