Waterfront ramt af millionunderskud

REGNSKAB: Et kedeligt 2012 for kommunikationsbureauet Waterfront giver markant underskud mod overskud i 2011. "Nogle kunder" har opsagt samarbejdet, herunder DSB.
- Nogle kunder, deriblandt DSB, har opsagt samarbejdet efter en mediestorm i 1. tertial 2013, oplyser ejerleder Lars Poulsen i sit regnskab for Waterfront Communications A/S.
- Nogle kunder, deriblandt DSB, har opsagt samarbejdet efter en mediestorm i 1. tertial 2013, oplyser ejerleder Lars Poulsen i sit regnskab for Waterfront Communications A/S.Foto: Eget
Redaktionen

Ejerlederen, direktør Lars Poulsen fra Waterfront Communications A/S i Hellerup klister nok gerne året 2012 ind i glemmebogen.  

Selskabet kommer ud af 2012 med et underskud før skat på 1.107.616 kr. mod et overskud før skat året før på 655.348 kr.

Det fremgår af regnskabet, at DSB i starten af 2013 opsagde samarbejdet med Waterfront. Hovedårsagen tll den økonomiske tilbagegang skal da også findes et andet sted, hedder det i ledelsens beretning:

"En større konkurs (Admiral IT A/S) blandt selskabets kunder har påvirket årets resultat. Endelig er igangværende arbejder blevet influeret af hændelser efter regnskabsårets afslutning."

Om disse hændelser hedder det: 

Fakta
Waterfront Communications A/S er et af Danmarks PR- og lobbybureauer. Bureauet blev etableret i 1993 af direktør, cand.jur. Lars Poulsen, som også ejer bureauet i dag. Bureauet var tidligere beliggende på Sundkrogskaj med udsigt over lystbådene i Kalkbrænderihavnen - heraf navnet Waterfront. I 1998 købte bureauet en domicilejendom på Ehlersvej 11 i Hellerup.

Kilde: Waterfront.dk

"Nogle kunder, deriblandt DSB, har opsagt samarbejdet efter en mediestorm i 1. tertial 2013. Selskabet har dog imødegået disse umiddelbare indtægtstab ved en omkostningstilpasning. Ordretilgangen er efter omstændighederne tilfredsstillende. Bureauet forventer et neutralt resultat i 2013."

DSB lagde gennem en længere periode en årlig millionomsætning hos Waterfront. 

Igangværende arbejder er blevet influeret af hændelser efter regnskabsårets afslutning.

Waterfront
I 2012-regnskabet

Der er udbetalt 4,5 mio. kr. i løn mod 5,5 mio. året før. Udbyttet er nul mod en halv million året før. 

Der er fortsat noget på kistebunden med en egenkapital på 1,4 mio. kr. mod 2,5 mio. året før. Regnskabet er aflagt uden forbehold fra selskabets nordjyske revisor.  

DSB-sagen 

Tilbagegangen i 2012 kommer til trods for, at sagen om samarbejdet mellem DSB og Waterfront først begyndte at rulle i januar i år. Da kunne Tv-avisen (21 Søndag på DR1) afdække, at DSB havde betalt netop Waterfront for at holde journalist Lars Abild beskæftiget med opgaver, så han ikke - som tidligere - skrev kritiske historier om DSB.

Afsløringen kom på baggrund af en mail, som Lars Poulsen havde skrevet til underdirektør i DSB Peder Nedergaard Nielsen. Senere kunne dagbladet BT oplyse, at Waterfront havde hyret en privatdetektiv til at følge Lars Abild.

Som om alt dette ikke var nok for hårdtprøvede Waterfront, så er der i år i øvrigt anlagt en sag om et kontraktsforhold for ca. kr. 325.000. "Ifølge en advokatvurdering må kravet i alt væsentligt anses for uberettiget," hedder det i regnskabet.

Lars Poulsen er tidligere konservativt medlem af Europa-Parlamentet og havde betydelig succes som formand for Konservativ Ungdom i 1980'erne under Schlüter-epoken.

 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Poulsen

Grundlægger, Waterfront Communication, fhv. MEP (K), fhv. landsformand, Konservativ Ungdom
cand.jur. (Københavns Uni. 1986)

0:000:00