Caritas glæder sig over valg af ny pave

PAVE-VALG: Valget af en ikke-europæisk pave vækker glæde hos den katolske nødhjælpsorganisation Caritas.
Generalsekretær i Caritas, Jann Sjursen, ser med positive øjne på valget af den nye pave og hans fortid som ærkebiskop i Argentina.

"Det er et spændende valg, fordi det er første gang, at en ikke-europæer bliver valgt, men også fordi han i sit tidligere liv har virket i Latinamerika og har været et stærkt talerør for de fattige der," siger han i en kommentar til Altinget.dk.

Det er den 76-årige argentiner Jorge Mario Bergoglio, der onsdag blev valgt som nyt katolsk overhoved for verdens 1,2 milliarder katolikker. Han tager navnet Frans som sit selvvalgte pavenavn. Et navn, der stammer fra Frans af Assisi, som er en af kristendommens mest berømte skikkelser, der har lagt navn til munkeordenen franciskanerne.

Stor betydning for nødhjælpsarbejde
Jann Sjursen forventer, at valget af den nye pave vil få stor betydning for Caritas' nødhjælpsarbejde verden over, og håber, at paven fortsat vil kæmpe for de svagest stillede i samfundet:

"Det, han har ment og sagt tidligere, kunne tyde på, at vi får en pave, som vil være et stærkt talerør også globalt i forhold til fattigdomsbekæmpelse og mindskelse af den sociale ulighed i verdenssamfundet," siger han.

0:000:00