V: Indefrosne ulandsmidler skal genopbygge Irak

PÅ VEJ: Snart er et ”meget stort” beløb på vej tilbage til ulandsbistanden. Det lover Venstre, der vil bruge en del af de midler på at genopbygge Irak efter krigen mod IS – det skal forhindre nye radikale grupper, lyder det.

Ødelæggelser i udkanten af Mosul efter kampene for at overtage byen fra ISIS (Islamisk Stat). Men nu skal danske ulandsmidler bruges til at genopbygge landet, mener Venstre.
Ødelæggelser i udkanten af Mosul efter kampene for at overtage byen fra ISIS (Islamisk Stat). Men nu skal danske ulandsmidler bruges til at genopbygge landet, mener Venstre.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Kasper Frandsen

Det handler om vores egen sikkerhed og bekæmpelse af migration mod Europa.

Michael Aastrup Jensen (V)
Udenrigsordfører

Rivegildet om 1,8 milliarder kroner til verdens fattigste er i fuld gang på de indre linjer.

Spørgsmål om hvornår, og hvordan pengene fra en ubrugt pulje til nye flygtninge i Danmark, står inden for få uger til at blive behandlet i regeringens magtfulde koordinerings- og økonomiudvalg.

Men allerede nu står ordførere i kø med input. Og ifølge udviklingsminister Ulla Tørnæs’ partikollega i Venstre, udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen, kommer der ”snart” penge tilbage, som med fordel kan bruges i Irak:

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00