Bekymrede støttepartier advarer mod "meget ensidigt" fokus på Afrika

PRIORITERING: Regeringens støttepartier finder det bekymrende, hvis udviklingsministerens forslag om et større fokus på Afrika går ud over indsatserne andre steder. Radikale og SF foreslår mere geografisk fleksibilitet til ngo'erne. 

Udviklingsminister Rasmus Prehns (S) forvarsel om, at en større andel af Danmarks ulandsbistand skal bruges på det afrikanske kontinent, bliver ikke modtaget med vild begejstring blandt regeringens støttepartier. 

Tværtimod kalder udviklingsordførerne i både Enhedslisten og SF det bekymrende, at ministeren overvejer at skære i Danmarks indsatser i andre dele af verden for at sætte stærkere ind i Afrika.

“Det, man hører fra ministeren, er et meget ensidigt Afrika-fokus. Det bekymrer mig, hvis det betyder, at vi glemmer, hvad der sker i resten af verden, for eksempel i Cox’s Bazar eller Syd- og Mellemamerika. Hvis vi snævrer endnu mere ind, så mister vi blikket for, at international udvikling er et globalt spørgsmål og ikke kun sker i et en-strenget spor mellem Europa og Afrika,” siger SF’eren Rasmus Nordqvist.

Login