Om  
Sif Holst
Astrid Krag

Regeringen indstiller DH-næstformand til FN-toppost

Næstformand i Danske Handicaporganisationer Sif Holst indstilles til FN's Handicapkomité.

Der er en dansker i spil, når der skal vælges en ny komité på handicapområdet i FN. Regeringen indstiller nemlig næstformand i Danske Handicaporganisationer Sif Holst til komitéen.

Det skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Der er i alt 25 kandidater til ni pladser i FN's Handicapkomité, der vælges i enten december 2020 eller juni 2021 afhængigt af corona-pandemien.

Hvis Sif Holst bliver valgt som en af de ni, skal hun sammen med resten af komitéen kæmpe for bedre rettigheder for mennesker med handicap på verdensplan.

"Vi med handicap skal have samme muligheder for at deltage i samfundet, tage en uddannelse eller noget så enkelt som at vælge, hvor man gerne vil bo. Mennesker med handicap skal være herre over deres eget liv og kunne leve et så selvstændigt liv som muligt. Det er nemlig stadig et globalt problem,” siger Sif Holst i pressemeddelelsen.

Handicapkomitéens opgave er at overvåge implementeringen af FN’s Handicapkonvention, der sikrer mennesker med handicap ret til ligebehandling. Komitéen fungerer også som klageinstans for mennesker, der ønsker at påpege brud på rettigheder i handicapkonventionen.

Sif Holst har været næstformand for Danske Handicaporganisationer siden 2015, hvor hun blandt andet har beskæftiget sig med kvinders rettigheder, FN's verdensmål og handicapkonventionen. Desuden har Sif Holst lang erfaring fra råd og nævn som eksempelvis Cabi, Videnscenter om Handicap og Dansk Handicap Forbund.

Det glæder derfor socialminister Astrid Krag, at Danmark kan indstille en så kompetent kandidat.

"Jeg er stolt over, at vi kan bidrage med en dygtig og engageret kvinde, som vil kæmpe for bedre forhold for alle verdensborgere med handicap," siger Astrid Krag i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sif Holst

Næstformand, Danske Handicaporganisationer
voksenpædagogisk grunduddannelse (Roskilde Højskole 1997)

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

0:000:00