Altingets dækning af verdensmålene flytter til ny plads

Altingets flytter dækningen af verdensmål over på Altinget Erhverv og Altinget Udvikling. Samtidig styrker Altinget dækningen af miljø, energi og klima i EU.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Jakob Nielsen

Faste læsere af Altingets nichemedie om verdensmålene skal snart orientere sig andre steder på Altinget, end de er vant til.

For 7. marts udsender Altinget Verdensmål sit sidste nyhedsbrev med rent fokus på det danske arbejde med verdensmålene.

Det betyder langt fra, at vi skruer ned for dækningen af danske myndigheders og virksomheders arbejde med målene. Men dækningen skifter hat.

Fremover skal man følge med på Altinget Erhverv for at få kritisk og konstruktiv journalistik om danske virksomheders arbejde med bæredygtighed. Og nichemediet Altinget Udvikling kommer til at dække Danmarks arbejde med verdensmålene gennem udviklingsbistanden.

Læs også

EU-regulering sætter rammerne
Vi ændrer dækningen, fordi verden har ændret sig, siden vi åbnede et helt nichemedie dedikeret verdensmålene. Ganske vist fylder bæredygtighed og samfundsansvar stadig mere for både myndigheder og virksomheder. Men verdensmålene er ikke længere den fælles, politiske ramme for arbejdet.

Kort før nytår nedlagde regeringen således ’Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål’ og oprettede i stedet ’Forum for Samfundsansvar og Bæredygtighedsrapportering’.

Verdensmålene er heller ikke længere forankret i Finansministeriet, men i Udenrigsministeriet under minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S). 

Det skifte skal naturligvis også afspejles i Altingets journalistik.

For både myndigheder og virksomheder handler det stadig om bæredygtighed og om at være grøn, social, mangfoldig og demokratisk.

Men erhvervslivet diskuterer mere ESG og CSR end verdensmål. Og det er ikke verdensmålene, men regulering fra især EU, der sætter rammerne.

"Vi er på nogle punkter blevet overhalet af EU," som den ansvarlige minister sagde, da rådet for verdensmål blev nedlagt.

Derfor skruer Altinget nu også endnu mere op for EU-dækning på vores i forvejen stærke EU-redaktion. Ud over de tre faste korrespondenter på Altingets redaktion i Bruxelles opretter vi en stilling som grøn EU-journalist. Med den titel skal Peter Ingemann Nielsen dække klima, energi, miljø og den grønne dagsorden i bred forstand med fokus på EU-systemet.

På Altinget Erhverv skruer vi samtidig op for dækningen af virksomhedernes arbejde med bæredygtighed, hvad enten det gælder ligestilling, arbejdsforhold eller klimaaftryk.

Imens tager Altinget Udvikling sig af Folketingets, regeringens og organisationers arbejde med verdensmålene i udviklingslande.

Når det gælder danske politikeres og myndigheders arbejde med konkrete verdensmål herhjemme i Danmark som eksempelvis renere hav eller færre fattige børn, bliver vi selvfølgelig også ved med at holde beslutningstagerne op på det, de har sagt, de vil gøre.

Det gør vi på vores øvrige 27 nichemedier, hvis varemærke er kritisk, konstruktiv og nysgerrig journalistik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Ingemann Nielsen

Redaktør og journalist, Altinget Etik og Tro
Journalist, DMJX

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024