Blåt pres på regeringen for mere nødhjælp

FINANSLOV: Regeringen skal prioritere en større del af udviklingsbistanden til nødhjælp, mener både Konservative og Liberal Alliance. Sidstnævnte vil allerede i 2016 hente en kvart mia. ekstra til nødhjælp via NGO’ernes rammeaftale.

Liberal Alliances udviklingsordfører Christina Egelund vil sikre nødhjælpsområdet en større andel af udviklingsbistanden. Allerede i 2016 vil partiet finde 250 mio. kroner ekstra til indsatsen i Syrien. Pengene skal hentes på rammeaftalen for de danske NGO’er – også selvom regeringen i forvejen vil skære rammen fra 808 mio. til 595,6 mio. kroner.
Liberal Alliances udviklingsordfører Christina Egelund vil sikre nødhjælpsområdet en større andel af udviklingsbistanden. Allerede i 2016 vil partiet finde 250 mio. kroner ekstra til indsatsen i Syrien. Pengene skal hentes på rammeaftalen for de danske NGO’er – også selvom regeringen i forvejen vil skære rammen fra 808 mio. til 595,6 mio. kroner.Foto: Folketinget
Tyson W. Lyall

Nok vil regeringen samlet set sænke udviklingsbistanden, men på nødhjælpsdelen vil den tilføre 50 mio. kroner ekstra.

Det er imidlertid ikke nok, lyder det fra både De Konservative og Liberal Alliance, mens Dansk Folkeparti ikke afviser.

De Konservative udtrykte allerede i forbindelse med offentliggørelsen af regeringens finanslovforslag et klart ønske om at hæve bistandens andel til nødhjælp, og nu stemmer Liberal Alliance i.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00