Dan Jørgensen: ”Lige nu og her er der ikke noget alternativ til UNRWA”

Danmark afventer international undersøgelse, før støtten til UNRWA udbetales. Men Israel har endnu ikke fremlagt dokumentation for anklagerne mod de 12 FN-medarbejdere, og det er svært at pege på andre end UNRWA til at løfte den humanitære opgave i Palæstina, sagde udviklingsministeren på samråd om situationen.

Mikala Satiya RørbechAlbert Andsager Klingenberg

Regeringens holdning til UNRWA og situationen i Gaza er uændret siden den hasteforespørgsel, som udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen svarede på tidligere i februar.

Man afventer stadig resultatet af den internationale undersøgelse, som følger op på anklagerne mod de 12 tidligere ansatte i FNs palæstinensiske hjælpeorganisation UNRWA. Og først, når resultatet kommer, vil regeringen vurdere, om det planlagte danske bidrag til UNRWA kan udbetales. Det kom frem på et samråd med Udenrigsudvalget onsdag eftermiddag, hvor udviklingsministeren ikke lagde skjul på, at han håber, man vil kunne fortsætte støtten.

”Alt andet vil være katastrofalt. Behovet for humanitær bistand til Palæstina har aldrig været større, og ingen andre organisationer er i nærheden at have tilstrækkelig kapacitet, men det ændrer naturligvis ikke ved, at UNRWA skal være neutral og uangribelig,” sagde Dan Jørgensen (S).

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00