Dansk handlingsplan lader vente på sig

SAMRÅD: Regeringen har endnu ikke taget stilling til en dansk handlingsplan i forhold til FN’s verdensmål. 

Martin Lorentsen

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) forklarede på et samråd i Udenrigsudvalget fredag 22. januar 2016, at regeringen ikke har taget stilling til en national handlingsplan i forhold til at nå FN’s verdensmål. 

Udenrigsudvalget havde kaldt Kristian Jensen i samråd om arbejdet med de indikatorer, der skal måle, hvorvidt man kan nå FN’s nye verdensmål fra september 2015. Her efterspurgte Mette Gjerskov (S) en dansk handlingsplan, men den må hun efter alt at dømme vente på.

“Vi tager stilling til det, når vi kender de globale indikatorer og har modtaget FN’s generalsekretærs anbefaling vedrørende statusrapporting,” sagde Kristian Jensen. 

FN’s generalsekretærs rapport blev modtaget natten til i dag, og den havde ministeren endnu ikke læst. Mette Gjerskov havde dog læst den, og hun var langt fra imponereret over ministerens manglende stillingtagen.

“Hvis det bare er den, vi venter på, så behøver vi ikke at vente længe. Kan vi så bare få den garanti, at når indikatorerne er færdige, som åbenbart optager alle Udenrigsministeriets kræfter, så får vi straks at vide, om der kommer en dansk handlingsplan?” spurgte Mette Gjerskov.

Regeringen kender dog ikke de globale indikatorer endnu, så Mette Gjerskov må væbne sig med tålmodighed og vente lidt endnu på at få at vide, hvorvidt der kommer en dansk handlingsplan eller ej.

“Når det er klart, så vil regeringen træffe en beslutning, om det er en national samlet handlingsplan, eller om det er en individuel forpligtelse til hvert ministerium,” lød det afslutningsvis fra udenrigsministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

Nikolaj Villumsen

MEP (EL), næstformand, Venstrefløjsgruppen, Europa-Parlamentet
BA.mag. i historie (Københavns Uni. 2009)

0:000:00